PRESENTACIO

La Diputació de Castelló col·labora amb la celebració del VIII Concurs de Gossos d'Rabera el cap de setmana dels dies 15 i 16 de juny a Ares del Maestrat. Es tracta d'una iniciativa més en la seva aposta per promocionar les tradicions i productes de la província de Castelló, amb actes i activitats que dinamitzen l'economia local dels municipis castellonencs.

El diputat provincial de l'àrea de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha presentat aquest matí el concurs amb l'alcalde d'Ares del Maestrat, Abelardo Tena, el diputat de Turisme d'Interior, José Pons, i Julio Bayot, destacat participant i membre de l'organització.

Domingo ha assenyalat que "es tracta d'una iniciativa que promociona la qualitat de les nostres tradicions i productes, alhora que dinamitza l'activitat econòmica del municipi i es consolida com una cita d'atractiu turístic que serveix com a excusa a centenars de visitants per conèixer el municipi d'Ares del Maestrat ".

El VIII Concurs de Gossos d'Rabera centrarà la seva màxima atenció a l'exhibició de pastors vinguts de tot Espanya i França, que amb 15 equips, mostraran les seves habilitats amb diferents races de gossos. Destaca la participació del concursant local Julio Bayot, i el seu gos Pancho.

Tal com ha explicat en la presentació el diputat, "l'objectiu del concurs és promocionar la ramaderia extensiva de l'interior i els seus valors associats: qualitat del producte, el paisatge, les tradicions, etc. També promocionar turísticament el municipi d'Ares, dignificar la professió de l'agricultor i el ramader en el territori, i difondre les tradicions existents al voltant del món de la ramaderia, i concretament del pasturatge ".

A més del concurs de gossos pastors, l'organització ha dissenyat un complet programa que enriqueix encara més aquesta cita amb les tradicions i els productes autòctons de la zona.

Així, el visitant podrà recórrer una mostra on s'exposaran productes gastronòmics locals de la zona, podent degustar, entre d'altres, xai, fruita seca, mel, vi, formatges, etc.

Un complet cap de setmana en què aquest any, i per primera ocasió, es desenvoluparan les I Jornades de Cuina del Pastor. En elles, els restaurants i bars del municipi oferiran menús elaborats especialment per promocionar i posar en valor els productes derivats del bestiar oví: formatges, carn de xai, quallades, formatge matar o brull.

CONCURS FOTOGRAFIA

En el concurs de fotografia podrà participar qualsevol persona de qualsevol edat interessada en la fotografia. La temàtica serà "Els gossos de rabera". Les fotografies seràn exposades a la recepció i bar de l'Hotel d'Ares durant la setmana de festes (17/08/2013 - 25/08/2013).

VIII Concurs gossos de Rabera
CONCURS 'EL TEU GOS'

Si tienes algún perro que sepa hacer alguna cosa anímate y preséntalo en este concurso.

VIII Concurs gossos de Rabera
MENU PASTOR

Durant tot el cap de setmana els restaurants del poble oferiran un menú pastoril.

VIII Concurs gossos de Rabera
PROGRAMACION
DISSABTE 15 DE JUNY
12:00 h. I Concurs de dibuix per als xiquets sobre ovelles i gossos pastors

17:00 h. Concurs: Que sap fer el teu gos?

19:30 h. Actuació "Batucada de Morella"

21:30 h. Sopar de paiporta al local multiusos

23:30 h. Monòleg a càrrec de Carola Maldonado
DIUMENGE 16 DE JUNY
10:30 h. VII CONCURS GOSSOS DE RABERA
(Amb els millors gossos i pastors del Pais Valencià, Catalunya, Pais Basc,
Navarra, Andalusia, Illes Balears i França.)

14:00 h. Lliurament de premis

15:00 h. Dinar popular amb servei de catering
Reserves a l'Ajuntament d'Ares fins al 10 de Juny (964 44 30 64)